Teatrul – un drum către noi înșine

Cu rădăcini adânci în istorie, teatrul este artă, poezie, mișcare, emoție, trăire și mai ales este o stare de spirit. Piesele de teatru transportă pectatorii în lumi, societăți sau universuri,  și transformă actorii în interpreți iscusiți transmitățori care jonglează cu noțiuni abstracte și le transpun în acțiuni, cuvinte sau trăiri.

 

Pentru mulți teatrul este o lume de nepătruns – cu aerul său misterios și poveștile care gravitează în jurul acesteia. Cu toate acestea, teatrul și interpretarea teatrală sunt mai aproape de noi toți decât ne-am închipui. 

 

Uneori îl practicăm fără să știm când intrăm în pielea unui personaj imaginar sau al unuia real – alteori suntem angrenați în situații care ne fac să ne comportăm de parcă nu am fi noi înșine. Dacă învățăm să îl îmbrățișăm, teatrul poate să ne ajute să ne dezvoltăm și să ne învingem demonii și să devenim versiuni mai bune ale noastre.

 

Atât adulții, cât și copiii pot să se dezvolte cu ajutorul teatrului – emoțional, cognitiv, fizic, spiritual.

 

Persoanele care iau cursuri de teatru ajung să se cunoască mai bine, să își testeze limitele, să iasă din zona de confort și să se crească încrederea în ei zi de zi. Pașii sunt uneori mărunți, alteori uriași, însă progresul se vede.

 

Abilități oratorice, încredere în sine, adaptabilitate, disciplină, dezvoltarea memoriei, concentrare, toate aceste abilități sunt deprinse sau dezvoltate la cursurile de teatru.

 

Săptămână de săptămână, la atelierele din cadrul proiectului „Changing perspective” lucrăm cu copiii, iar accentul cade pe experimentare, pe testare și pe adaptabilitate. Vrem să încurajăm cei 30 de copii să fie ei înșiși, să scape de prejudecăți, inhibiții și să devină, încetul cu încetul siguri pe ei și să descopere la ce anume se pricep.

 

Proiect derulat de Asociația Teatrul Experimental și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 

 

#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc