Drumul spre o viață echilibrată și frumos trăită este, de multe ori, unul care începe încă din copilărie. Din păcate nu toți copiii s-au născut cu șansa de a deveni cea mai bună versiune a lor înșiși, unii fiind trecuți prin multe greutăți chiar înainte să devină adolescenți. Deoarece în astfel de situații sprijinul moral este de neînlocuit, mai ales în preajma vârstei la care li se formează personalitățile, ne-am propus să schimbăm în bine traiectoriile a 30 de copii aflați în sistemul protecției de stat.
Cum vom face asta?
De curând am inițiat proiectul „Changing perspective” în cadrul Asociației Teatrul Experimental Senzorial, proiect care ne va permite să folosim o metodă inovativă și eficientă cu cei 30 de copii care provin din medii precare. Vrem să le insuflăm încrederea de care au mare nevoie, dar și să îi ajutăm să devină adulți maturi și responsabili, conștienți de propriile lor abilități.
Ce instrumente avem la dispoziție?
Timp de 5 săptămâni (vineri, sâmbătă și duminică), în prima etapă, copiii vor participa la ateliere de dans, artă plastică, ceramică, sau de confecționare a de instrumente muzicale din materiale reciclabile, dar și la cursuri de teatru. În cea de-a doua etapă vor urma 6 săptămâni de ateliere de teatru senzorial. Vor fi 11 săptămâni în care copiii vor dobândi sau își vor îmbunătăți abilitățile de relaționare, comunicare, coordonare, totul sub supravegherea psihologilor care le vor urmări progresele făcute.
Ne propunem să vă luăm într-o călătorie săptămânală, una în care cei mici, alături de îndrumătorii lor, se vor dezvolta și vor păși pentru prima dată în tainele artei teatrale, dar vor crea cu mâinile și imaginația obiecte pe care le-ar fi găsit altfel greu de realizat. Toate aceste metode fac parte dintr-o abordare complexă de artă-terapie cu impact major asupra dezvoltării cognitive, psihologice și emoționale a copiilor.
Pentru că ținem la sănătatea tuturor celor implicați, atelierele se vor desfășura online, respectând toate regulile sanitare. Ne încăpățânăm să ducem la bun sfârșit proiectul în pofida pandemiei, mai ales cu cât aceasta a tăiat multe dintre activitățile recreative, dar și de dezvoltare personală din viețile tuturor.
CONTACT :
hello@asylumlabyrinth.ro